Lesprogramma

‘You cannot hit a target unless you have one.’

Haedong Kumdo bestaat uit een aantal bijzondere trainingsfacetten. Hieronder een korte indruk van onderwerpen die behandeld worden tijdens de lessen:

Warming up: de warming-up is bedoelt om iedereen in een optimale staat te brengen voor de training. We verbeteren je lenigheid, kracht, uithoudingsvermogen en coördinatievermogen. Via leuke, afwisselende en uitdagende oefeningen zorgen we er voor dat je ontspannen en geconcentreerd de training kunt beginnen.

Ki training: we versterken je gezondheid en technieken door continue te werken met de speciale Ki oefeningen. Wij noemen dit onderdeel: ‘Ki Mu‘. Deze elegante bewegingen gecombineerd met een natuurlijke ademhaling laten je energie beter stromen en zijn ons geheim voor meer uithoudingsvermogen, plezier en een lang leven. Ki Mu is de ideale aanvulling op de fysieke training wat resulteert in vloeiende en krachtige zwaardtechnieken.

Skills met één zwaard: we stoppen veel passie in het ontwikkelen van een goede basis in vaardigheden met één zwaard. Dit doen we door continue te trainen in de basis technieken, zwaardvormen en sparring. We testen de voortgang van onze technieken met oefeningen zoals paper cutting, candle snuffing of live cutting.

Skills met twee zwaarden: een speciaal element van onze stijl is dat we alle technieken met één zwaard ook met twee zwaarden tegelijk beoefenen. Hiervoor hebben we een beproefd recept ontwikkeld dat je zal inspireren. Onder de juiste begeleiding kan het trainen met twee zwaarden namelijk enorm veel voordelen bieden. Tegelijkertijd is het werken met twee zwaarden een prachtige artistieke expressievorm. Geniet van de dynamiek en de toepassingmogelijkheden van deze unieke ervaring.

Meditatie: we schenken aandacht aan onze ademhaling en een rustige geest door de intensieve training af te wisselen met meditatie. We voelen ons dan beter uitgerust en ervaren meer balans in onze emoties. Hierdoor kunnen we beter om gaan met stress en de uitdagingen in het dagelijks leven. Een enkele keer gebruiken we ook muziek in onze lessen ter bevordering van meditatie, een demo, een zwaarddans of andere creatieve oefeningen.

Door steeds examen te doen voor de volgende band komen we dichter bij ons gezamelijke doel: Black Belt in de zwaardkunst. Kijk voor de meest actuele versie van de exameneisen op de website van de Dutch Haedong Kumdo Association.

Klik hier voor onze aanbiedingen >>